Lantliga möbler

Stilarna vad gäller inredning varierar i allra högsta grad. Det gamla ordstävet som stadgar att smaken är olika avspeglas tydligt i vårt sätt att möblera våra egna hem. Vissa gillar lantlig inredning medan andra är mer förtjusta i den urbana stilen.

Lantlig inredning med sina lantliga möbler har en bredd och ett spektra som gör att alla som av någon anledning är intresserade av hem inredning kan finna något där som passar in i det egna hemmet.

Man kan med viss rätt fråga sig vad det är som gör att så många får upp ögonen för lantlig inredning och lantliga möbler. Kan det ha att göra med vår djupt inneboende längtan tillbaka till allt det där jordnära och gröna? Hör det ihop med att många av oss har tröttnat på storstadsdjungelns asfalt och betong? Är det möjligen så att en ny grön våg har börjat att göra sig gällande ibland oss? Vad det än beror på så har intresset för att inreda sitt hem med en lantlig touch på kort tid blivit en veritabel modefluga.

Inred lantligt och romantiskt

Lantlig inredning handlar om så mycket mer än bara en flykt från allt det där som kan anses vara urbant stelt och tråkigt. Genom att inreda sitt hem med möbler och textilier som andas lantlighet kan man med ganska enkla medel få ett mycket romantiskt boende med mycket av idyll samtidigt som det känns jordnära och enkelt.

Om man har siktet inställt på att ge sitt hem en lantlig touch så kan det vara bra att veta var och hur man får tag på lantliga möbler och andra inredningsdetaljer. Alla har vi nytta av att kunna ta del av goda inredningstips, eller hur? Förutom de sedvanliga knepen, såsom att besöka auktioner och plöja igenom second handaffärer, är nätet den ultimata vännen i jakten på lantlig inredning. Leta reda på en inredning blogg som du känner förtroende för. Det finns tusentals bloggar som avhandlar ämnet ifråga, varför det är viktigt att kunna skilja agnarna från vetet. Kasta dig rakt in i diskussionerna på alla forum som finns i ämnet, bli medlem i alla intressegrupper som finns på Facebook och andra sociala kommuniteter, leta reda på en e-butik som säljer just sådan inredning som du vill ha. På Blocket, Tradera, Ebay och andra köp- och säljsajter kan du med största sannolikhet hitta exakt det du är på jakt efter. Många av de stora tidningarna på nätet har speciella avdelningar för inredning där du kan hämta inspiration.

Fransk inredning

Man kan egentligen inte tala om lantlig inredning eller lantliga möbler som ett enda, enskilt begrepp. Det blir väldigt fel då, speciellt med tanke på att varje land har sin egen, helt unika stil och tolkning av detta uttryck.

Många här uppe i högan nord har fattat tycke för fransk inredning och hämtar därför tankar och idéer från just denna källa när det gäller hur det egna hemmet ska inredas. Här står franska antikviteter, franska möbler och franska textilier i fokus. Tavlor med motiv från den franska landsbygden hänger på väggarna och bildar tillsammans med all annan inredning en enhetlig och harmonisk stämning som andas Frankrike lång väg.