Inredning i lantlig stil

Heminredning är något som engagerar många, både husägare och lägenhetsinnehavare. Det finns många olika stilar som ryms inom begreppet heminredning men man kan ändå skönja en viss popularitet när det gäller lantlig inredning.
En av de allra mest grundläggande förutsättningarna med ett hem är att man har möjlighet att kunna känna trivsel där. Utan den där riktiga hemkänslan blir villan eller lägenheten eller var man än kan tänkas bo någonstans bara ett slags förvaring. Om man inte känner sig hemma där man bor så kan man lika gärna flytta in i ett hål i väggen.

Därför är det så viktigt att själv kunna inreda sitt eget hem, helt efter eget tycke. Det gäller med andra ord att man tillåts att sätta sin helt egen och högst personliga prägel på sin egen bostad. Eller som det gamla ordstävet lyder: Man går alltid bäst i egna skor.

Lantlig inredning

Alldeles oavsett om man bor i villa, radhus, lägenhet eller på en gård ute på landet så kan man faktiskt inreda sitt hem på ett lantligt sätt. En lantlig inredning behöver inte alls förutsätta att man prompt måste bo på landet. Även om du till äventyrs skulle bo i ett höghus mitt inne i en storstad så kan du lika fullt låta din lägenhet fyllas från golv till tak med lantlig inredning.

Inredning i lantlig stil handlar rent grundläggande om att hämta tankar och inspiration vad gäller heminredning från gammal och rustik bonderomantik. Det jordnära och agrala tillåts att färga av sig på möbler och textilier där temat hela tiden har sin tyngdpunkt i det lantliga. Enkelt uttryckt så skulle man kunna säga att lantlig inredning är mer avskalad än andra stilar inom heminredning. Ta bara – som exempel – en vanlig enkel lerkruka. I händerna på en person som älskar lantlig inredning blir denna för många andra så ointressanta pryl en vacker och därtill mycket praktisk detalj som med hjälp av lite färg och en pensel snabbt blir ett närmast oersättligt prydnadsföremål.

Inred ditt hem i lantlig stil

Det allra bästa sättet att få tag på inredningstips är att surfa ut på nätet och söka bland bloggar, diskussionsforum och nätbaserade tidningar i ämnet lantlig inredning. Där har du stora chanser att få inspiration och nya tankar för hur du kan inreda ditt hem i lantlig stil. Loppmarknader, auktioner och second handbutiker är andra ställen där man kan göra riktigt fina fynd om man är på jakt efter lantlig inredning.